Breaking News
Loading...

About Vivix

Recent Post

Friday, 22 May 2015
Seluar Bersalin Mamapride

Seluar Bersalin Mamapride

Bila fikir nk bersalin..
Antara benda pertama terlintas di fikiran sy...
MALU...
Ibarat nya, serah diri utk ditelanjangkan didepan org yg x dikenali..

Bila dapat tau kewujudan seluar bersalin, siryes sy teruja...
Terus dafatr jadi agen...
Sebab sy tau, bukan sy je yg berperasaan mcmtu...



Seluar bersalin ni dihasilkan oleh Koperasi Amal Medik Malaysia Berhad
Ia adalah inisiatif para doktor muslim utk meminimakan pendedahan aurat ketika bersalin..
Ketika bersalin, bahagian pinggang ke bawah akan terdedah...
Seluar bersalin ni direka dgn bukaan perineum yg luas berbentuk heksagon..
Maksudnya, dgn penggunaan seluar ni, hanya bahagian perineum yg akan terdedah...



Seluar ni dh diuji di hospital bersalin dan penambahbaikan telah dilakukan utk memudahkan prosedur bersalin..
Prosedur vakum & forceps pernah dibuat ke atas pesakit yg menggunakan seluar ini, dan ianya tidak menggangu prosedur kelahiran tersebut..
Seluar ni jugak mempunyai bukaan khas utk suntikan Syntometrine...

Seluar bersalin mamapride didatangkan dlm 3 saiz,berdasarkan ukur lilit pinggang

L 36"
XL 40"
XXL 42"

Seluar bersalin ni telah digunapakai oleh ibu ibu yg bersalin di

KELANTAN

1. Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan
2. Hospital Raja Perempaun Zainab II, Kota Bharu, Kelantan
3. Hospital Tanah Merah, Kelantan

PAHANG

1. Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh, Pahang

TERENGGANU

1. Hospital Sultanah Nur Zahirah, K. Terengganu, Terengganu

SELANGOR & KUALA LUMPUR

1. Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia
2. Hospital Kuala Lumpur
3. Hospital Kajang
4. Gombak Medical Centre
5. Poliklinik Barakah, Klang, Selangor
6. Pusat Perubatan Naluri, Wangsamaju, K.Lumpur

PERAK

1. Hospital Raja Perempuan Bainun, Ipoh, Perak

NEGERI SEMBILAN

1. Hospital Tuanku Ja'afar, Seremban

KEDAH

1. Pusat Rawatan Mahsuri

JOHOR

1. Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar
2. Hospital Sultanah Nora Ismail, Batu Pahat
3. Hospital Sultan Ismail
4. KPJ Bandar Maharani, Muar
5. Hospital Kota Tinggi

SABAH

1. Hospital Tawau, Sabah


Selain daripada itu, seluar ni jgk boleh digunakan utk prosedur prosedur ginekologi yg lain, seperti ujian pap smear & IUCD..

TESTIMONI PENGGUNA MAMAPRIDE





















Aurat kita, tanggungjawab kita...

Utk anda yg berminat, boleh hubungi sy

Dr.Lisa
013 980 9683
Wednesday, 20 May 2015
Vaksin untuk Muhammad..

Vaksin untuk Muhammad..

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik Muhammad dah pon masuk 2 bulan..
Ohhh how time flies...
Macam baru je malam tadi berdramasutra kt labour suite Hosp. Sg buloh..kihkih

Esok appointment utk 2nd month check up..
Paha gebuss tu nk kne injek...
Xmo nangis kuat ye sayang..
Nangis sikit2 xpe, mama peluk Muhammad k..
Mama sayang sgt ngan Muhammad mama nii..

Sy pro vax..
I certainly will make sure my kids get the benefits of vaccine..
X adil kot, kalau i myself completed vaccination, hidup sihat smpai harini, polio @ smallpox free, tapi suddenly i deny my kids right to get what i got..

Utk 2nd month jab
Muhammad will get immunized against

  1. Diphteria
  2. Pertussis
  3. Tetanus
  4. Polio
  5. Haemophilus influenza type B
Wahhh byk tu Muhammad syg..
In sha Allah, kita berusaha ye syg, Allah yg menentukan..


Jadual imunisasi
Tempek jadual kt sini terus..
Kot mama lupa...
Ok laa, in sha Allah, ada masa nanti sy sambung cerita tentang vaksin lagi ye


Salam sayang,
Dr.Lisa


Tuesday, 19 May 2015
Muda 25 tahun dengan Vivix

Muda 25 tahun dengan Vivix

Malam tadi kami ke Shaklee HQ lagiii..
Ada testimony sharing lak..

And we met Master Law..
A 52 y.o, cancer susvivor, ex NTV 7 crew


Ni gambar suami sy bersama Master Law
Muda kan?
Kulit tegang, badan fit x macam org umur 50 langsung!

Bila saya ceritakan pada abang kisah master Law ni, buntang bijik mata abang..
Hahaaaa..


Gambar beliau berbaju merah tu selepas beliau tamat kemoterapi..
Sgt sick looking kan..
Sape sangka, he'll look this good lepas ambik Shaklee..

Bila jaga makan, tak merokok, ambil supplement yg selamat & berkesan..
We'll definitely look young!

With Vivix, u'll look 25 years younger...
Mmg betolla tagline Vivix ni...

Jom jaga dalaman dari awal lagi..
X rugi sekelumit pon kalau kita invest utk kesihatan...

Dr. LISA
013 980 9683


Sunday, 17 May 2015
Ruginyaa tak minum Vivix..

Ruginyaa tak minum Vivix..

Saya dh betol betol jatuh cinta dgn Vivix ni!
Harini sy nk cerita kenapa best sgt Vivix ni..
Sy yakin, anda semua kalau tau betapa hebatnya Vivix, sure anda nyesal kalau x mnum Vivix..



Salah satu bahan utama dlm Vivix ni namanya Polyganum Cuspidatum (PC)..
PC ni tumbuh kt kawasan tepi sungai di Jepun & China tau...
Kalau nak cari dlm semak, blakang rumahnkita mmg xjupe laa, hihiii...



Apa yg istimewanya PC ni, ia terkenal sebagai AGEN ANTIOKSIDA TERKUAT!
Ia mempunyai survival rate yg sgt tinggi...
Org2 Jepun, dorg akan sgt risau kalau PC ni tumbuh blkg rumah dorg...
Kenapa?
Sbb pokok ni tersangat susah nk mati..
Hila dicantas, ia akan tumbuh balik, even kalau bakar skalipon, ia akan tumbuh balik!!
Hihii, tetiba teringt cerita Jack dgn pokok kacang ajaib tu...

Apa yg sgt menarik minat sy,
Diceritakan, bahawa org Jepun...
Kalau rambut beruban, dorg guna PC utk hitam kan rambut..
Dorg jadikan PC ni paste, ala ala mcm kta buat inai tu...
Pastu tempek kt kulit kepala...
Amazingly, dgn izin Allah, rambut baru yg tumbuh, hitam, bukan putih!
Hebat kan kuasa antioksida yg Allah ciptakan dlm PC ni...
Sy mmg sgguh2 kagum dan yakin dgn PC..

Tapi, org Jepun & China, dorg x make full use of PC ni even tumbuh blkg rmh dorg..
Nak tau kenapa?
Sbb nya, PC ni mengandungi substance yg boleh menyebabkan  cirit birit...
So, amik Vivix jadi cirit ke?

Ahaaa, jgn risau...
Shaklee dh buang substance yg menyebabkan cirit tu..
So, boleh laa kita minum Vivix dgn bahagianya!

Jom kita layan testimoni Vivix nii..

KECANTIKAN KULIT










AWET MUDA








Haaaa..
Best ke best?

Xrasa xtau kan?
Dah rasa, dh tau, konfem nkmlagi dan lagiii dan lagiiiiiii

Salam sayang,

Dr. Lisa
0139809683

Copyright © 2014 MarlisaHalim.com All Right Reserved